Binnen onze vereniging hebben we 4 verschillende selectiegroepen. Deelname is mogelijk op uitnodiging.

2e divisie

Deze turnsters komen veelal doorgestroomd uit de jong talentengroep. De groep bestaat uit pupil 1 t/m senior. In de loop van het seizoen zullen instappers uit de jong talentengroep ook instromen in deze groep.

Wedstrijden worden op district en nationaal niveau geturnd in teamverband en individueel. In deze groep staan prestatie, plezier, maar vooral ook individuele ontwikkeling centraal. De turnsters van de 2e divisie trainen 12,5 uur per week onder leiding van Natasja van Meerten en Beatrice Loan.

3e divisie

Instroom naar deze divisie vindt plaats vanuit de jong talentengroep, 2e divisie en 4e divisie. De groep bestaat uit pupil 1 t/m senior. De speerpunten van de 3e divisie zijn turnen met plezier, hard werken, zelfvertrouwen opbouwen en persoonlijke ontwikkeling. Wedstrijden worden op district niveau geturnd in teamverband en individueel. De turnsters van de 3e divisie trainen 9 uur per week onder leiding van Serena Overschie.

4e divisie

Deze turnsters komen vanuit de jong talentengroep en recreatiegroepen. De groep bestaat uit pupil 1 t/m senior. In deze groep staat plezier, uitdaging, persoonlijke ontwikkeling en veiligheid centraal. Wedstrijden worden op regionaal en district niveau geturnd in teamverband en individueel. De turnsters van de 4e divisie trainen 6 uur per week onder leiding van Naomi Tuit en Roosmarijn van der Beek.

Jong talentengroep

In deze groep turnen de meisjes uit 2013 t/m 2016. Zij worden gescout uit recreatiegroepen of geselecteerd door middel van jong talentendagen. In deze groep staat veel over de kop gaan, fysieke ontwikkeling en de basis voorop. De jonge turnsters worden voorbereid op één van de middenbouw selectiegroepen en zullen deelnemen aan regionale onderbouw wedstrijden. Er kan in bepaalde gevallen gekozen worden om een turnster al voor het einde van het seizoen door te laten stromen naar één van de selectiegroepen indien zij hier klaar voor is. De turnsters in de jong talentengroep trainen 4,5 uur per week onder leiding van Sylvia Westerhof.